Leánybúcsú, legénybúcsú, ’tejfakasztó’ party helyszínSzeretnék emlékezetessé tenni házasulandó barátnőjük/barátjuk ’utolsó szabad estéjét’ a nagy nap előtt? Egy nyugodt helyet keresnek, ahol egymás szavát is értik? Nem találnak ideális helyet a showtánc produkcióhoz?Lánybúcsú, legénybúcsú feladatok, játékötletek

Én még sosem…

Az ’Én még sosem…’ egy vicces italozásról és őszinteségről szóló verseny.

A játék menete: A társaság körülül egy asztalt. Mindenki előtt legyen egy pohár ital (nem baj, ha nem a legerősebb, legalább tovább tart a játék). A játékosok elindítják a kört, melyben mindenki mond egy vallomást, hogy mi az a dolog, amit még sosem csinált. Aki már csinálta azt a dolgot az iszik egy korty italt.
Például:
- Anita: Nekem még soha nem volt kettő szeretőm egyszerre.
[Majd a csoport minden tagja, akinek volt már kettő szeretője egyszerre, iszik egyet az italából.]


Éneklés

Az ünnepelt kiáll a társaság elé kezében egy Playboy újsággal. Feladata: az újság lapozgatása közben énekelnie kedvenc számát. A hangja elcsuklásából könnyen kikövetkeztethető, mely lányok keltették fel érdeklődését. Vajon hasonlítanak leendő feleségére?


Italpróba

Egy átlátszó üvegbe töltsetek sötét színű alkoholos italt, majd alkoholos filccel jelöljetek be szinteket. A kérdés: miért mész férjhez/feleségül a kedvesedhez?A válaszok fentről lefelé haladva például a következők lehetnek: mert nincs más; mert jó kocsija van; mert mártír vagyok; mert van pénze; mert szeret… Az utolsó legyen az: mert szerelmes vagyok. A menyasszonynak/vőlegénynek addig a szintig kell leinnia, ahol a helyes válasz van. A játék nehezíthető, ha csak azt veszitek figyelembe, amit egy húzásra tud meginni.


Pontgyűjtés

Ennek a játéknak csak a fantázia szab határt! Adjatok meg egy minimum pontszámot, amit az est folyamán el kell érnie az ünnepeltnek. Az egyes feladatokhoz rendeljetek pontszámokat.

Példa vőlegény feladatokra:

  • Gyűjtsön női bugyi címkét (ollót biztosítsatok számára).
  • Szerezzen autogramot 2 nőtől a hátsójára.
  • Gyűjtsön telefonszámokat keresztnévvel a pólójára…

Példa menyasszony feladatokra:

  • Fotózkodjon pasikkal félreérthető pozíciókban.
  • Masszíroztassa meg magát 2 fiúval.
  • Meghatározott idő alatt rakja ki leendő kedvese fotóját…

Esélykiegyenlítős csocsó

Amelyik csapat gólt lő, annak minden tagja iszik egy felest. Mivel a klubban a csocsózás ingyenes, így bármikor könnyen szervezhetők ilyen párbajok.


Barkóba a’la Drink

Az ünnepeltet kiküldi a csapat, majd a hagyományos barkóbának megfelelően gondolnak valamire. Az ünnepelt bejön és kérdez, a társaság tagjai pedig igennel vagy nemmel felelhetnek.
- Amennyiben az ünnepelt által feltett kérdésre a válasz igen, a csapat minden tagja iszik;
- Amennyiben a válasz nem, az ünnepelt iszik.


Szerelmeslevél

Szerelmeslevél írása oda nem illő szavak felhasználásával. (Pl: szemétdomb, szalonna, körömlakk stb…) A kész levelet héliumos lufiból való levegővétel után olvassa fel.


Kvíz

A játék lényege, hogy az ünnepelt mennyire ismeri párját. Előkészületként gyűjtsetek össze kérdéseket, amiket a leendő férj/feleség megválaszol. Majd ezeket a kérdéseket tegyétek fel az ünnepeltnek is. Amennyiben tudja rájuk a választ Ti isztok, amennyiben nem, akkor az ünnepelt.

Példák kérdésekre:
Mi volt a jele az óvodában?
Milyen színű alsónadrágot/fehérneműt viselt az első randin?
Hány lánnyal/fiúval járt már előtted?
Mi a kedvenc étele?